2021-ben új típusú wobblerekkel bővült a Mikado kínálata, melyek közül kettőt szeretnék bemutatni nektek. Ez a két típus nem más, mint a Flamenco és a Needle.

Első ránézésre a legnagyobb különbség a méretben van, azonban ha jobban megnézzük a dobozukat, akkor látható, hogy a Flamenco süllyedő, míg a Needle úszó típusú wobbler.

A Flamenco 2,5 gramm tömegű, 4,5 cm hosszú csali, teste oldalról lapított, így utánozva mégjobban a természetes csalik alakját. Süllyedő tulajdonságának köszönhetően hamar a kívánt mélységbe juttatható. A hazai piacon 6 különféle színben kapható.

Vezetéséhez a közepes tempó ajánlott, ilyenkor rendkívül intenzíven veret. A gyors bevontatást nem bírja. Kis méretének köszönhetően, valamennyi ragadozóhalunkra eredményesen horgászhatunk vele, hisz a kisebb szájú halak - mint a jász vagy a domolykó - is gond nélkül támadják.

A Needle, amint már említettem egy úszó típusú csali, mely 7,5 cm hosszú és a tömege 5,6 gramm. Ez közel duplája a Flamenconak, ennek köszönhetően az elért távolság is érezhetően megnövekszik, kellően messzire dobható. Nyúlánk testének köszönhetően remekül utánozza a balinok elsődleges táplálékhalait.

A festésre itt sem lehet panasz, mert gyönyörű színekben pompáznak ezek a csalik is.

Mind a két wobbler esetében kiváló minőségű, tűhegyes horgokkal találkozhatunk, melyek kellő biztonsággal tartják a megakasztott halainkat! A Mikado apró figyelmessége, hogy a csalik néhány paraméterét feltűnteti azok hasán, így ha idővel elbizonytalanodnánk, hogy az adott csalit milyen mélységig tudjuk használni, akkor elég csak hanyatt fordítani és máris kiderül.

Összegzésül elmondható, hogy ezek a 2021-es újdonságok festés, mozgás és anyaghasználat terén egyaránt nagyon jól sikerültek, így már csak rajtunk múlik, hogy az adott szituációban megtaláljuk e közülük a megfelelőt! Én biztos, hogy dobni fogom őket, és a fogásokról beszámolok! Görbüljön mindenkinek!

Üdvözlettel,

Gergő

Webáruházunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében, javasoljuk fogadja el a használatát, hogy teljes mértékben élvezhesse a böngészést!