A MIVADI és a MIKADO partnerségével

Élményfalu Sarud - 2021. nyara

 

Bár nem látszik még a COVID járvány vége, az MFishing és az Élményfalu vezetői optimisták, és bíznak abban, hogy 2021 nyarán végre újra lehet gyerektáborokat szervezni. S mivel már nekünk is nagyon hiányoznak a gyerekek mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha lehet a Tisza-tó partja újra benépesüljön horgászni vágyó 6- 14 éves gyerekekkel.

 

2014-ben szerveztük meg az Élményfalu első horgásztáborát, amivel azt a célt szerettük volna elérni, hogy a horgászni vágyó gyerekek számára biztosítsunk egy színvonalas, kiscsoportos, természetközeli nyári tábort az ország egyik legszebb, legváltozatosabb taván, a Tisza-tó partján.

 

A Matula Horgásztáborok talán az ország legizgalmasabb, legsokszínűbb pecás táborai, melyben turnusonként maximum 12 gyerek számára biztosítjuk a részvétel lehetőségét. Programja egyedi, mert a Tisza-tó Aktív Turisztikai Központjának bázisán kerül lebonyolításra, ahol vízi és szárazföldi szabadidős programok tucatjai várják kiegészítő élményként a tábor résztvevőit.

 

A Tisza-tó az ország második legnagyobb tavaként végtelen szabadságot, az élővilág sokszínűségét kínálja számunkra. Ebben az ember által alkotott, de a természet által birtokba vidék

 -  ahol áll a folyó és folyik a tó-

közepén építettük fel a Tisza-tó Fishing Horgászbázist, ahol ezt a programot lebonyolítjuk.

 

A Bázison mindent be fogunk mutatni, ami egy horgászpalánta számára érdekes lehet; van saját horgászboltunk, saját kikötőnk, csónakjaink, hajóink, jól képzett horgászvezetőink és kedves, barátságos animátoraink. Minden azt a célt szolgálja, hogy egy olyan tábornak lehessenek résztvevői a hozzánk érkező gyerekek, amivel nagyon sokáig fognak büszkélkedni barátaiknak, ismerőseiknek.

 

Ez nem egy virtuális játék! Ez maga a TERMÉSZET!

Ez a tábor a Gyerekekről, a természet és a halak tiszteletéről és azokról az élményekről szól, amelyeknek a résztvevők – hetente maximum 12- en lehetnek a főszereplői. Itt nem lesz számítógép, telefon is csak este lesz a kezekben, hogy beszámoljanak a napközbeni élményekről a szülőknek. Garantáljuk, hogy nem fog senki unatkozni. Horgászni fogunk, sokat. De igyekszünk olyan élményeket is kínálni számukra, melyekért külön- külön is sokan messze városokból érkeznek hozzánk. A programokat mindig az időjáráshoz igazítjuk, nincs betonba vésett menetrend. A Csapat beleszólhat abba, hogy mivel töltenék szívesen az időt. Mi arra készülünk, hogy kerékpározunk, megnézzük a Tisza-tavi Ökocentrum akváriumában élő halakat, csónakázunk, játszunk Közép- Európa legnagyobb Vízijátszóterén, ugrálunk Magyarország legnagyobb Trambulin partján, fújni fog a szél a talpunk alatt a Tisza- tavi Mászóbázis meghódítása közben, fürdünk a Tisza-tó talán legszebb strandján, csónakázunk, kipróbáljuk a S.Port Vízibázis Vízisport eszközeit és motorcsónakázni is fogunk (sőt a bátrakat a motorcsónak után húzott banánra is engedjük felülni).

 

Hatalmas elismerés számunkra, hogy a Horgász táborainkat az ország egyik legdinamikusabban fejlődő horgászcikk forgalmazójával, az MFISHING csapatával szövetségben bonyolíthatjuk le 2021-től.

 

Az MFISHING elkötelezett a gyerekek körében a horgászat népszerűsítésében. Fontos célkitűzésük, hogy a gyerekek számára egy életre meghatározó horgászélményeket szerezzünk. Nem garantálunk hatalmas fogásokat. Az önálló horgászathoz szükséges tudás átadására, a szerelékek összeállításának az alapjaira, a vízparti viselkedés szabályaira és a halakkal való kíméletes bánásmódra szeretnénk közösen megtanítani a gyerekeket.

 

Tudjuk, hogy az ideális az lenne, ha a nagypapák és az apukák taníthatnák a fiúkat (de vannak lány táborozónk is!!).  Napjainkban azonban az apukáknak nincs elég szabadsága, a nagypapák messze vannak, az anyukák közül pedig kevesen horgásznak (igaz nagyon sokan kísérik el a gyerekeiket a vízpartra).

 

Nem véletlen a névválasztásunk. A Matula Tábor név egy szimbólum számunkra. Mi magunk is a vízarton nőttünk fel. Szerencsére meg is tapasztalhattuk egy részét a Tüskevár Tutajosa által megélt kalandoknak. Ma ez már nem természetes. Kevés ma már a türelmes Matula bácsi.

 

Tudjuk, hogy a szülöknek sincs már annyi ideje, amennyit szeretnének a gyerekeikkel tölteni. Mi Matula bácsi „örökségét” szeretnénk átadni a gyerekeknek. A vízpart szeretetét és a saját képességeiknek a felismerését. Itt nem fogunk senkit megvédeni a szúnyogoktól, mert hozzá tartoznak e vidékhez. S meglessük majd a Tisza-tó madarait, megismerjük a halait, s jellemző növényeit pl. a Sulymot.

 

Az MFISHING kiváló felszereléseket, kiegészítőket biztosít a táborban is a gyerekek számára!

S igazi profi, tapasztalt horgászokat, akik türelmesen tanítják a gyerekeket. Nem javasoljuk a saját felszerelések táborba hozását. Ez nem a tárgyak tábora. A gyerekeknek egységes horgászfelszerelést  biztosítunk, így azonosak a játékszabályok, s nincsenek feszültséget kelthető különbségek.

 

Az MFISHING két márkája is támogatja a tábor igényes lebonyolítását:

 

A MIVARDI MATULA FINOMSZERELÉKES GYEREK- HORGÁSZTÁBORBAN

a horgászat alapjait sajátítjuk el. A szerelék összeállításánál kezdve ki- ki gyakorlatának és tapasztalatának függvényében próbálhatja ki a spiccbotos horgászat mellett, az orsó használatát, s ha ez jól megy az úszózást és feederezést. A MIVARDI Tábort egy igazi iskolaigazgató bácsi vezeti, Heinrich Tamás imádja a gyerekeket és a vízet. Nála nehezebb lenne Mestert találni a gyerekek „beoltásához” a horgászat szeretete iránt.

 

A MIVARDI MATULA TÁBOROK a vakáció (szinte) minden hetében indulnak.

(Hétfőtől péntekig tartanak)

 

Ha felkeltettük érdeklősédet, jelentkezz most nyári táborunkra

www.elmenyfalu.hu/taborok/matula-bekeshalas-tabor

 

A MIKADO MATULA PERGETŐ GYEREK- HORGÁSZTÁBORT

az orsós botot már ügyesen kezelő NEM KEZDŐ gyerekek számára szervezzük. A MIKADO az egyik legeredményesebb pergető márka a Tisza-tó partján. A programban 8 éves kortól várjuk a gyerekeket, akik a tábor jelentős részét csónakban fogják tölteni, hogy minél több helyen kereshessék a rablóhalakat.

 

A MIKADO MATULA TÁBOROK programját a MIKADO Tisza- tavi teszthorgásza, Vona Gergő állította össze. A tapasztaltunk szerint a MIKADO táborok vonzzák a legfanatikusabb kis horgászokat, akiknél néha már az is nagy eredmény, ha az étkezésekre első szóra partra lehet szállni velük.

 

A MIKADO MATULA Táborokból kevesebbet szervezünk 2021-ben, mint a békéshalas táborból. Az érdeklődők számára 4 héten át biztosítjuk a részvétel lehetőséget.

 

A MIKADO MATULA táborok időpontja:

2021.06.21

2021.07.05

2021.07.19

2020.08.02

 

Legyél biztosan résztvevője a MIKADO MATULA PERGETŐ GYEREKTÁBOROKNAK, foglald le a helyed most az alábbi linkre kattintva:

www.elmenyfalu.hu/taborok/matula-pergeto-tabor

 

Az Élményfalu megálmodói ezúton is köszönik az MFISHING együttműködését!

 

Közös célunk, hogy a virtuális világ rabjai helyett, természetet szerető ifjú horgászokat adjunk vissza szüleiknek a tábor utolsó napján, akik akár már a következő héten, de jövőre biztosan visszavágynak hozzánk Sarudra..

 

Szeretettel várunk benneteket a Tisza-tó Fishing Horgászbázison az Élményfaluban..

Kapásból a legjobb programunkon!

www.elmenyfalu.hu

Webáruházunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében, javasoljuk fogadja el a használatát, hogy teljes mértékben élvezhesse a böngészést!