Az október végi hosszúhétvégén, egy hirtelen ötlet által vezérelve, a Duna felé vettem az irányt. A vízállás egész héten 150cm körüli volt mohácsnál, ami a hétvégéig ki is tartott. Ez az általam meghorgászott kövezéseken teljesen optimálisnak mondható. Az előre elgondolt csónakos horgászat helyett, kisebb technikai gondok miatt a partra kényszerültem. Úgy gondoltam a környéken lévő népszerű kőhányásokat fogom vallatni.

Az első helyszín

Leginkább a kősüllők, és fogassüllők megfogását tűztem ki célomnak, természetesen a pergető „Jiges” technikával. Felszerelésemet ehhez igazítva a Mikado Blocks Homie 198cm-es 3-15g-os botját, és a Mikado Black Crystal 20-as méretű orsóját választottam. A dobot 0.12mm-es Mikado Kendo Shine fonott zsinórral töltöttem fel. Ez a damil nagy kedvencem, a lágy kialakítása, a magas kopásállósága, és csendessége elengedhetetlen ehhez a módszerhez. Csalik tekintetében nem vittem túlzásba, kizárólag a „Speedo” és „Fishunter” csalik voltak nálam, 5cm és 7cm-es kivitelben. Az első ígéretesnek tűnő helyen nem kellett sokat várni a kapásra, ami egy szép „köves” formájában jelentkezett.

Sötét csíkkal díszített

Rövid időn belül sikerül több példányt is fognom, viszont ezután pár óvatos „koppintáson” kívül nem történt más. Ekkor úgy döntöttem, hogy a „Dropshot” technikát alkalmazom a továbbiakban. Csali szűkében a „Fishunter” gumit tűztem a horogra. Talán nem egy szokványos kivitel ehhez a módszerhez, viszont ebben a formában is megállta a helyét. A váltás hamar meghozta gyümölcsét, újra elkezdtem fogni a halakat.

Az első „Fogas”

Talán már a tízedik „kövesen” is túl voltam, amikor úgy döntöttem másik kövezés felé veszem az irányt. A helyhez megérkezve, rögtön láttam, hogy a nagyobb sodrás miatt változtatnom kell az eddigi végszereléken. Az előbb használt 15-20 grammos fejek, és ólmok kevésnek bizonyultak. Az általam használt bot kisebb dobósúly tartománya ellenére teljes mértékben megbirkózott a 25-30 grammos súlyokkal is. Természetesen hozzá járult az is, hogy rövid távokat dobáltam. Visszatérve a klasszikus „Jigfejekre” újra kapásokat tudtam kicsikarni.

Duzzadt az erőtől

Ezen a napon a legjobban működő csali a „Fishunter” sorozat fehér színű 5cm-es tagja volt, a legtöbb halat ezzel sikerült horogra csalni. Ennek ellenére a nap végén a meglepetés halat, az egyik kedvenc csalim a 6,5cm-es zöld csillámos ”Speedo” adta. Ez is azt bizonyítja, hogy hiába hiszi az ember, hogy megvan a „tuti” csali, egy váltás néha csodát érhet.

Egy újabb süllő a „kövesek” között

A nap legnagyobbja

Ismét egy sikeres horgászatot tudhatok magam mögött, az idő kegyes volt hozzám, a halak étvágyuknál voltak, és az általam felkínált csalik elnyerték a tetszésüket. Mindig örömmel tölt el, ha a Dunán tölthetem szabadidőmet, igyekszem minél előbb visszatérni ide.

Készítette: Till Dániel

Webáruházunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében, javasoljuk fogadja el a használatát, hogy teljes mértékben élvezhesse a böngészést!